петък, 7 януари 2011 г.

Изплюти политически камъчета


ББ губи контрол и това става видно не само за приближените министри от кабинета, но и за трудолюбивия български народ, дето нещат онези хаирсъзи от ЕС да го приемат "у Шенген", защото у нашата татковина става едно у-вътряне - висши политици се вътрят с комисионни от осигуряване на чадър за контрабандата, у-порито се правят на разсеяни и не казват как са придобили един наръч апартаменти със заплатка на администратори, а и дълбоко крият факта, че татко им е бил шофьор на един от последните шефове на ДС - Григор Шопов. (разбира се, в едно старо интервю се казва друго: "Служил в МВР навремето. Бил шофьор в оперативната дежурна. Не е карал никога волгата на Григор Шопов, мистериозния шеф на Държавна сигурност. Цветанов прочел някъде тая лъжа, но нямал време да я опровергава.")

Каква ирония само, нали! Да вееш компромати и СРС-та си е отработена ченгесарска приомка! Само че като те ръфнат за кирливите ризки истерясваш и почваш да нервничиш грубо по медиите и от парламентарната трибуна. Не ми харесва и ехидната усмивчица от коментарите на Първанов, но истината е една: Ако хвръляш кал по другите няма начин да не се оцапаш и ти!

Хареса ми лекотата и облекчението на ББ след завръщането му от далечна Бразилия. Той отново вижда безкрайни хоризонти от джойнтвенчърсен тип, само дето беше уникално нагло съвпадението на иногурацията на Дилма Русефф и новогодишната ваканция на ББ и Младенов в топла Бразилия. Нали на нас не ни е тъпо да стоим тук без 13 заплата, с повишени точно за Нова година цени и с подаръци на кредит, които ще изплащаме през цялата година, та чак до следващата, когато не е ясно дали ще можем изобщо да вземем кредит и за това.

ББ е изнервен, той е на предела на силите си! И упорито продължава да управлява като страхливец. Само защото страхливците вярват само на себе си и не могат да делигират правомощия. ББ е нелоялен шеф. Наема кадрите си, подхвърля им парче от топлия картоф и им гледа сеира. Ако не се справят според него те са слабаци и не са мъже и едновременно с това заминават по каналния ред в небитието без никой да застане зад гърба им. Могат дори едно разследване и обвинителен акт да им спретнат, ей така за разкош! А ББ, в същото време, си измива ръцете с фрази от сорта: "А, аз този не съм го познавал в такава светлина! Той ме е подвел. Измамил ме е!" Каква наивна и неопетнена душа носи нашия министър-председател, каква политическа коректност и доверие лъхат от него. Що така бе, ББ? Мъжко явно е да размахваш юмруци и кютуци, особено десни, че са ти по-силни, но не можеш да застанеш зад избора си, нито да си поемеш последствията след издънките, нали? Е, това ли ти е мъжкото? Или си голем мъж, защото стоиш в Банкя в бърлогата си и се депресираш! Ние портокали ли да ти носим у вас!

Но за друго иде реч тук! ББ няма доверие на никой, наема ги и ги изритва като мръсни парцали. Публично признава, че си ги слушка и то доста обстойно! Страх дупе пази, дето се вика, как няма да слушкаш! Премиер, който подлушва целия си кабинет има сериозен проблем с управлението. Но то тактиката си прозира от далече. Виж, ако беше възпитаник на Йезуитския орден от гордост щяха да се пръснат какъв питомец са си отгледали. Много йезуитско, Борисов, та чак подозрително. Отиваш на министерски съвет, хвърляш им една бомба на министрите и после ги слушкаш какво си бъбрят и коментират по СРС-тата. Ама и те не са балами, особено като им прекъсне 3 пъти разговора по мобилния!

И сега какво стана? Костов скочи защото не вървите в желаната посока. Поискал си е 3 местенца, министерски! ББ обаче се пъне и твърдо стои на чист ГЕРБ. Сами сме си я взели тая власт, сами ще си я носим, и сами ще си блажим от нея! И с какво се сдоби - с дясна опозиция! Значи конфигурация "сандвич". ГЕРБ у центъра в пресичка между лява и дясна опозиция. И сега к'во праим? Ами при най-малката спънка, Костов ще иска вот на недоверие и служебно правителство! Да видиш ти?! Който се е закачал със сърдит и настъпан Костов, трудно му е станало, а и той няма какво да губи, напротив, трябва да печели избори, че иначе изхвърча от Парламента при следващите избори, че то не остана с кой да се коалира.

А, ББ, забравих да питам - откъде тая абревиатура ГЕРБ, а? Май е от ГЕнеРал Бойко! Какъвто генерала, такава и ГЕРБ, аз да ти кажа!