понеделник, 17 януари 2011 г.

Чуй са, чуй!


Дали само в моята уста стой един упорит блатист вкус от случките на нашата политическа сцена и най-вече от това, че "цялото кралско войнство" начело с генерала лъже като насран първокласник, докато всички надушват вонята около него или че никой не си подава оставката мигновено, а търси възможно най-абсурдните оправдания.

Ако вие знаете за бръснача на Окам, то ченгесарските мозъци (т.е. тикви), със сигурност не знаят, но за да им стане ясно, ще го илюстрирам. Ако например у вас загасне крушката, то първото, което ще ви мине през ума не е това, че са дошли и са я откраднали извънземните, а че е гръмнала. Схващате ли идеята? Т.е. това че всички чуваме натуралното гласче на ББ от едни компрометиращи го в корупция, злоупотреба с власт и служебно положение, възпрепятстване на правораздаването, пренебрегване на йерархията на властите, съучастие в престъпна дейност (производство без лиценз), прикриване на престъпление, лобизъм и т.н. записи било илюзия, монтаж и гнусна партенка, а СРС-тата например на медиците не са, защото тях никой не е поставил под съмнение и не е пратил на "платена" експертиза в чужбина (незнайно къде!?) Аз мисля, че е много по-вероятно да си помисля, че всичко това е самата истина, а не гениално дирижирана манипулация.

А че е истина е ясно! Гузните не се крият няколко дена, правейки се на разсеяни и давайки уклончиви отвори, особено след като един от участниците в прав текст потвърди, че казаното от него е ИСТИНА.

ББ се гневи, че имало "вметнати думи"! Ако ще и целите приказки от хиляда и една нощ да са ги вметнали, то идеята прозира от всякъде! В крайна сметка последният по веригата ги потвърди, факт, който много бързо се "избута" встрани от темата!

Странно и защо през всичките тези дни всички се занимават с това колко истински били тези записи, а не с това КАКВО се казва в тях. Да, много конфузна ситуация, май не е толкова приятно да те злепоставят публично, а, ББ? А имат пълно основание да го правят, май, щото някой упорито крие непрекъснати от миналото връзки и ангажименти! И ако ББ е "поел" ангажимент към Бирата, то към още колко знайни и незнайни е поел подобен ангажимент да ги протектира от ръката на закона! Странна работа!!! Много странна! Нали уж щехме с голямата баданарка да чистим? К'во стана, бе! Престъпнико, престъпници гони! И вместо да си прави оглушки ББ трябва скорострелно да си подаде оставката. Май скоро не ни е плашил, че ще си ходи и ще ни остави "на произвола"! А и кой ли му се връзва вече? Някой казва, че няма алтернатива! Винаги има алтернатива, а и следва ли да се търпи един политически некадърник, попаднал случайно по тези постове, само с аргумента "от мене по-добро няма, значи ще ме търпите и ще си траете"! Да не говорим, че само за тази "издънка", ако прелистим Наказателно-процесуалния кодекс, се полагат едни 5 години кафез само на първо четене.

Сега да видим каква ще е следващата похвала от ЕС, май стихнаха тези похвали и скоро ББ не се е перчил с нова "похвала"! ЕС стой като леко ужилен и се прави на приятно разсеян, защото му е напълно ясно какво се случва. Всички знаят, че България се управлява от бивши мутри и ДС-арчета и техните потомци, а и като заден двор на Европа единственият им интерес, е да не правим много проблеми на ЕС, а вътрешните ни работи слабо ги вълнуват.

За жалост, в близките месеци, и особено с наближаването на изборите през есента, ще станем свидетели на все по-груби хватки, тъй като това със сигурност е само връхчето на айсберга.